Jajka w świecie psa

Z ugotowanych jaj w domu pozostają skorupki szkoda wyrzucać wartościowy element diety naszych psów skorupa jaj to wapno w naturalnej postaci co się z tym wiąże najlepiej przyswajalne dla organizmu, należy dodać że organizm naszych pupili jest tak skonstruowany że samoistnie wydala nadmiar wapna .


Skorupki należy wysuszyć (wystarczy położyć je na tacce na dwie doby) a później zmielić je, dobry do tego jest stary młynek do kawy, tak zmielone podaje łyżeczkę 2-3 razy w tygodniu i w ten spsób uzupełniam niedobory wapna moim psom.

Jeśli o wapnie mowa to dodam że naturalne wapno można również uzyskać ze zmielonych muszli.

Żółtko można podawać raz w tygodniu surowe po uprzednim sparzeniu jajka.

Są jeszcze jajka przepiórcze te mają doskonałe właściwości regenerujące można podawać rekonwalescentom podajemy je w całości razem ze skorupką.




Barbara Jolanta Niedzielska
www.hodowla-polka.pl
www.dogoterapia.org.pl
WORTAL PSY24.PL

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie